Vereeniging De Feijenoorder

 
‘De Feijenoorder. Dat ben ik. En jij. Feijenoorders, dat zijn wij.’

Deze tekst prijkt sinds het begin in augustus 2011 boven onze website. Niet zonder reden, dat machtige Legioen is namelijk op zijn sterkst op dagen dat we een hechte eenheid vormen. Een blok. Een muur. Een prachtig, veelkoppig monster.

 

En juist om deze saamhorigheid onder Feijenoorders te bevorderen en hiermee de sfeer rond wedstrijden van zowel Feyenoord als de Sportclub Feyenoord nog verder te verhogen, is het nu mogelijk je aan te sluiten bij De Feijenoorder. Immers: Feijenoorders, dat zijn wij.

Hoewel er geen mooier leven denkbaar is dan een leven als Feijenoorder, is ons bestaan niet altijd even makkelijk. Feijenoorder zijn is via-via eindelijk een achterlijk duur kaartje bemachtigen voor de wedstrijd PSV – Feyenoord om met een 7-2 nederlaag weer huiswaarts te keren. Feijenoorder zijn is trots aan iedereen vertellen dat je naar de nieuwe ‘Tempel’ gaat wanneer Feyenoord de eerste wedstrijd in het vernieuwde stadion speelt en dat dan als een drol doet tegen Willem II. Feijenoorder zijn is om half zes in de vroege ochtend in de stromende regen bij de Kuip staan voor een kaartje voor de kampioenswedstrijd in Groningen in 1993. Feijenoorder zijn is als klein kind huilend je buurman uitschelden als hij komt vragen wat Feyenoord heeft gedaan, terwijl hij het echt wel weet.

Feijenoorder zijn is met 15.000 andere gelovigen naar Duitsland reizen om Feyenoord te zien spelen. Feijenoorder zijn is geloven in de theorie dat Johan Cruijff voetballer van de eeuw is geworden op basis van zijn ene seizoen bij Feyenoord. Feijenoorder zijn is tegen je aanstaande schoonvader zeggen dat je al getrouwd bent… met Feyenoord. Feijenoorder zijn is huilend het Hand in Hand zingen als je van Juventus wint, terwijl je zelfs geen kans meer hebt om de volgende ronde te bereiken. Feijenoorder zijn, klinkt dat mooi of niet dan? Echt wel!

Als Feijenoorder maak je vele hoogte- en dieptepunten mee, maar één ding weet je na al die jaren wel: Feijenoorder ben je, je kan het niet worden. En als je zegt dat je het wel bent geworden, dan was je het altijd al, maar heeft het gewoon iets langer geduurd voordat je het besefte. En het waardeerde.

Like what you see? Sluit je dan nu aan bij de Vereeniging!

 

« Terug naar het ledenoverzicht