H.E.M. Gebr. De Kok Holding BV

H.E.M. Gebr. De Kok Holding BV
Bergweg 234
3035 BR Rotterdam

Contactpersoon: de heer M. (Michel) de Kok
E-mail: micheldekok@kfc.nl


width=150

v.l.n.r. Ron de Kok, Nelson Rodriguez (restaurant manager KFC Zuidplein hoog), en Michel de Kok.

Al 38 jaar Kentucky Fried Chicken in Rotterdam…kwaliteit wint altijd!

In 1972 startte John de Kok de eerste KFC aan de Bergweg in Rotterdam. Een tweede vestiging in Den Haag volgde al snel. De oliecrisis zorgde ervoor dat de Amerikaanse organisatie zich terugtrok uit Holland. John ging door als franchiser en in 1980 kwamen beide zoons Ron en Michel ook in de zaak. In 1997 overleed John de Kok en stonden beiden er alleen voor met ondersteuning op organisatiegebied van Bertus Mekes die personeelszaken en organisatie voor zijn rekening nam. Inmiddels is de franchise organisatie KFC in Nederland uitgegroeid tot 36 filialen waarvan er 7 van Ron en Michel de Kok zijn.

We spreken Ron, Michel en Bertus in de laatste nieuwe vestiging op het Winkelcentrum Zuidplein. Het viel niet mee in het begin, we hadden niet meer dan een geheim recept en moesten moderniseren en automatiseren begint Ron. We hebben de taken prima gesplitst, Ik doe het financiële traject, Michel heeft de operationele kant en de inrichting onder zijn hoede en Bertus regelt personeel en alle organisatie die daar bij komt kijken. We hebben nu 7 vestigingen en gaan groei niet uit de weg. Als we tegen een goede locatie aanlopen gaan we ervoor, maar we zijn daar wel kritisch over!

De rode lijn in het bedrijf.
Binnen de KFC organisatie met wereldwijd ruim 13.000 restaurants volgen wij onze eigen lijn verteld Michel. Bij elke nieuwe vestiging voeren wij weer vernieuwingen door en doen we dingen die anderen niet doen. Wij zijn kritisch op alles, het interieur, de kleding, de presentatie, de hygiëne, koeling, temperaturen, alles moet top zijn. Daarnaast controleert de KFC organisatie, met de zgn. “Mystery Guest” de basis service en –kwaliteit. Tezamen met onze eigen normen en eisen kunnen wij daardoor op het hoogste kwaliteitsniveau blijven opereren.

KFC een onderscheidende formule.
Al onze producten moeten top zijn. Het is niet zomaar kip met een paneerlaagje. Het succes van de smaak die gecreëerd wordt met 11 geheime kruiden staat nog steeds als een huis. We werken met Hollandse kippen die op een specifieke manier in 9 stukken worden gesneden. Daarmee kunnen we de diverse menu’s en de beroemde Buckets samenstellen. Varianten zijn: kipfilet sandwiches (de beroemde Zinger), maïs en KFC coleslaw, die niet te evenaren is. We zien met eigen ogen hoe “Fingerlicking Good” het eten is. ’s Ochtends om 10 uur lopen de liefhebbers deze vestiging op het Zuidplein al binnen en zitten gezinnetjes, jongeren, ouderen, mensen uit alle lagen van de bevolking, smakelijk te eten.
Dat wij bij Feyenoord komen is logisch. Vader was Feyenoorder in hart en nieren. Je bleef thuis van de afstandsbediening af als Feyenoord op TV was. En bij verlies smaakte het eten niet bij Pa. We hebben zelf ook wel gevoetbald maar door het drukke werk was dat zijdelings. Nu we meer tijd hebben zitten we steevast in De Kuip. Een van onze zoons voetbalt al 3 jaar bij de Sportclub op Varkenoord en het is leuk om daar bij betrokken te zijn. Inmiddels hebben we 4 vestigingen op Zuid.

We hebben het gevoel dat KFC Rotterdam echt bij Feyenoord hoort. Onze vestiging in Barendrecht is destijds door Mario Been en Dirk Kuyt geopend, daar waren we trots op. Ook sponsoren wij een Feyenoord toernooi: het zgn. KFC toernooi, nu alweer 2 jaar. Daar heeft Gio bij het laatste toernooi de bokaal uitgereikt. Ja KFC is een goede formule, en Feyenoord past daar precies bij. Rotterdams en niet anders. De sfeer is net zo ongedwongen als in onze restaurants. We zien bij Feyenoord dan ook veel van onze klanten terug.

Kentucky Fried Chicken
Rotterdam: Bergweg – Binnenwegplein - West Kruiskade – Groene Hilledijk – Cor Kieboomplein/Stadionboulevard – Zuidplein. Barendrecht: van ’t Hoffstraat, Meubelboulevard Reyerwaard.
 

« Terug naar het ledenoverzicht